Monday, October 10, 2011

Το νησι



Την στιγμη που ο χειμωνας αρχιζει να μπαινει για τα καλα (επιτελους!), εγω αποφασισα να γραψω για το καλοκαιρι.

Υπαρχει μια κοινοτητα εκει στην Ικαρια* (τονος στην ληγουσα) λοιπον.. Το νησι ειναι μαγικο και μαγευτικο. Ειναι η προκαταληψη και η περιεργεια που εχεις μπαινοντας στο καραβι, επειδη "τοσα εχεις ακουσει πια για την Ικαρια"..? ειναι το παραξενο αλλα φιλοξενο και "ζεστο" λιμανι του Ευδηλου που δε σου δινει την πρωτη εικονα του νησιου που φανταζοσουν..? ειναι αυτο το σεληνιακο και επιβλητικο (μεσα απο την απλοτητα του) τοπιο με τις τεραστιες πετρες καθε σχηματος..? ειναι οι δρομοι και οι γκρεμοι που σου κοβουν κυριολεκτικα την ανασα και σου θυμιζουν σε καθε στροφη ποσο μικρος εισαι μπροστα στην απεραντοσυνη του πελαγους (αν και προτιμουσα να κοιταζω μονο στον δρομο!)..?

'Η μηπως ειναι η ηρεμια των ανθρωπων και του χωριου, μια ηρεμια που την ενιωθες ακομα και στο πανηγυρι, μια ηρεμια γεματη ενεργεια! Μαλλον ειναι ολα τα παραπανω, και αν δεν εκανα μια ελαχιστη αναφορα θα ημουν αχαριστος καθως νιωθω οτι πηρα μονο καλα πραγματα απο αυτο το ταξιδι.

Αντιθετα για την Σκιαθο, η αισθηση που εχω ειναι οτι μονο εδωσα (και πολλα μαλιστα :p) οποτε δεν περιγραφω αλλο!

*Ο στιχος ειναι ενος Ικαριωτη μουσικου που μας εκανε παρεα ενα βραδυ με την κιθαρα του και τους ικαριωτικους ρυθμους!

2 comments:

balanced girl...not said...

Μπορεί να είναι κάπως "άκαιρη" η ανάρτησή σου, αλλά όπως και να έχει, είναι πολύ όμορφο να 'μπαίνεις' στο χειμώνα κουβαλώντας ευχάριστες αναμνήσεις από το καλοκαίρι σου..

Σου εύχομαι λοιπόν να έχεις ανάλογες αναμνήσεις και από το χειμώνα, όταν πια θα 'μπαίνεις' στο ερχόμενο καλοκαίρι!!

Miss Pink said...

ξέρεις πόσο σε ζηλεύω γι'αυτό το ταξίδι..
το ξέρεις οτι σε μισώ..
όμως όταν θα πάω εγώ μάλλον θα πάω για μόνιμα :ΡΡΡ

όσο για τη Σκιάθο..
εεε μια μαξιλάρα την χάρηκες χαχαχα

σμουτς