Sunday, October 31, 2010

Addictions



Με γοητευουν οι εξαρτησεις (οχι μονο οι δικες μου, γενικα σαν εννοια). Νομιζω οτι και η προσπαθεια να τις ξεπερασω, θα μου γινοταν εξαρτηση. Απο την αλλη, θελω πληρη ελεγχο (μηπως ειναι και αυτο μια εξαρτηση?). Απορω πως συνδυαζονται αυτα τα δυο και δεν εχω διχαστει ακομα..

Οποιος εχει πανω απο 3 εξαρτησεις να σηκωσει το χερι

12 comments:

white cat said...

Δεν νομίζω ότι θα συμμεριστώ την αποψή σου.
Δεν με γοητεύουν οι εξαρτήσεις. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Νιώθω ότι περιορίζουν την ελευθερία μου (πνευματική και μη).
Άσε που μερικές φορές μπερδεύονται με την έννοια εμμονή.

Miss Pink said...

τι με βάζεις τώρα να σκέφτομαι πρωί πρωί...
αν έχω καμιά εξάρτηση!!!
χμμμ..
χμμμμμμ...
ω θεέ μου δεν έχω???
(αν εξαιρέσεις τη LACTA)
ω θεέ μου δεν είμαι φυσιολογικός άνθρωπος???
σνιφ..
α ρε Σπύρο μη σε πετύχω πουθενά....
@$#^%&%*^@#@%^&*%

stinky raccoon said...

Σηκώνω το χέρι έχω τέσσερις (παλιότερα είχα πέντε κι έκοψα μυστηριωδώς τη μία)

memy said...

Κύριε, κύριε (σηκώνω και το χέρι ταυτόχρονα :p) κι εγώ έχω πάνω από 3 εξαρτήσεις (για την ακρίβεια πολλές παραπάνω :p).
Καταρχάς, οι εξαρτήσεις μπορεί να είναι καλές ή κακές, μικρές ή μεγάλες. Η εξάρτηση είναι σαν το νόμισμα, έχει δύο όψεις. Η μία είναι η ιδιαίτερα ευχάριστη και η άλλη είναι η εξαιρετικά αρνητική. Κάπου διάβασα ότι εξάρτηση μπορεί να είναι μια συνήθεια που έγινε καταναγκαστική με κύριο στοιχείο τη μη ελεγχόμενη πια επιθυμία να δημιουργεί κανείς ξανά και ξανά μία ορισμένη βιωματική κατάσταση, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες για την υγεία, την οικογένεια, την εργασία, ολόκληρη τη ζωή του. Oρισμένοι από τους ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι κάθε ανθρώπινη ανάγκη, ακόμα και κάθε ανθρώπινο ενδιαφέρον, μπορεί να δημιουργήσει εξάρτηση.
Είναι λοιπόν, φυσικό και εύκολο να αποκτήσουμε εξαρτήσεις. Οι καλές και ιδιαίτερα ευχάριστες μου αρέσουν. Οι κακές και εξαιρετικά αρνητικές δεν μου αρέσουν αλλά είναι δύσκολο να τις κόψω… :P

memy said...

Όσον αφορά τον έλεγχο…κατά κανόνα είναι αυτός που καταπολεμά την εξάρτηση, βάζει όρια… Εσύ μάλλον έχεις καταφέρει το εξής συγκλονιστικό: αν η μανία σου να ελέγχεις τα πάντα έχει γίνει καταναγκαστική τότε έχεις χάσει τον έλεγχο στο να ασκείς έλεγχο… :p Αυτόματα γίνεται εξάρτηση! Είναι όμως θετική ή αρνητική…? Από τη μία, ασκώντας έλεγχο μπορείς να καταργήσεις όλες σου τις εξαρτήσεις. Από την άλλη, παγιδεύεσαι σε μία μεγάλη εξάρτηση (αυτή του να έχεις τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο) η οποία μου ακούγεται πολύ καταπιεστική και ψυχοφθόρα…
Τώρα διχάστηκα εγώ όμως… :p
Γενικά, νομίζω ότι εξαρτιέμαι από τις εξαρτήσεις μου :p και ναι, πιστεύω ότι και η προσπάθεια να απεξαρτηθώ θα μου γίνει εξάρτηση… :p Οπότε συνεχίζω να ζω με αυτές και ελπίζω να κάνω τις καλές να είναι περισσότερες από τις κακές… :p
ΥΓ: Μία εξάρτηση μου, μάλλον κακή, είναι και η τάση να αναλύω τα πάντα… όπως κατάλαβες…ζητώ συγνώμη αλλά δεν μπορώ να τη κόψω…απότομα τουλάχιστον :p

Spyros said...

white cat, και πως ειναι η ζωη χωρις εξαρτησεις ?? Ειναι πολυ κοντα η εμμονη με την εξαρτηση. Νομιζω οτι τελικα εχω εμμονη με τις εξαρτησεις, το βρηκα

miss pink, χαχαχαχα ισα ισα, αφου δεν εχεις καμια, εισαι φυσιολογικη..αν και δεν μου φαινεται φυσιολογικο το συμπερασμα αυτο :p (εγω τι φταιω? μηπως δεν σου ρχονται στο μυαλο επειδη τα σκεφτεσαι πρωι πρωι??)

ρακουν, θα μας πεις μια απο αυτες που εχεις (ή καλυτερα αυτη που κοπηκε?)

Spyros said...

memy, αναλυση μετα απο καιρο βλεπω! επιτελους, και ας ειναι και λογω εξαρτησης :p

Εννοεις οτι καθε εξαρτηση, ειτε καλη ειτε κακη εχει 2 οψεις? Συμφωνω με τις οψεις, αν και δεν ξερω αν υπαρχει "καλη" εξαρτηση!
Ποια θα μπορουσε να ειναι μια καλη εξαρτηση? Χμμμ...
Και επιπροσθετως, νομιζω οτι οι "κακες" εξαρτησεις κοβονται πιο δυσκολα γιατι εχουν και πιο ωραια και γυαλιστερη την καλη τους οψη..

Χαχαχαχα για τον ελεγχο εχεις δικιο...κι εγω ψαχνω να δω αν ειναι καλο η κακο..για να την εχω βγαλει καθαρη μεχρι τωρα ομως..:p
Αν διχαστηκες..thats the point!

ΥΓ: Ε μην την κοβεις, να παιρνεις την δοση σου ελευθερα :p

Unknown said...

Αν είχα δέκα χέρια,θα τα σήκωνα και τα δέκα!
Μέχρι και την "εξάρτηση" από το στρατό έχω για σουβενίρ.
Η αλήθεια είναι οτί όταν εξαρτόμαστε από κάτι,πάντα το δικαιολογούμε και το υπερασπιζόμαστε...
Το θέμα είναι να μήν εξαρτόμαστε εμείς από τ'άλλα,αλλά τα άλλα από εμάς.
Και αν σου πω τώρα οτί θέλω απεγνωσμένα έναν φραπέ και ένα τσιγάρο θα με πεις εξαρτημένο ή άρρωστο;;;
Τις καλημέρες μου!!!!

stinky raccoon said...

Αυτή που κόπηκε αγαπητό Βαμπίρι ήταν η εξάρτησή μου από το ρολόι... Αν σου φαίνεται γελοίο αρκεί να σου πω ότι η κολλητή μου έφτασε στο σημείο να μου ΑΓΟΡΑΣΕΙ ρολόι στις διακοπές, όταν έχασα το δικό μου, γιατί είχε βαρεθεί να την ρωτάω τι ώρα είναι. (και όχι από το κινητό δεν είναι το ίδιο)

Spyros said...

jtv, εγω παλι την εξαρτηση του στρατου την γλιτωσα! Σου αρεσει δηλαδη να αποτελεις εξαρτηση για αλλους?? Για τον καφε δε μπορω να μη συμφωνησω!

ρακουν, καθολου γελοιο δε μου φαινεται, αφου την ειχα κι εγω αυτη την εξαρτηση, και γενικοτερα με επιανε μεγαλο αγχος με την ωρα και τον χρονο. Την εκοψα μικρος ομως και εντελως ασυνειδητα. Τι διαφορα εχει με το κινητο οεο ??

stinky raccoon said...

Hello... Περισσότερες κινήσεις... Και φαίνεται και σαν να περιμένεις να χτυπήσει το τηλ...

Spyros said...

Ενω με το ρολοι φαινεται σαν να μην βλεπεις την ωρα να φυγεις! Να δεις το Dark city, εχει κατι ωραια ρολογια αν θυμαμαι